Kvalita obilovin

Akreditované zkoušky

  • Stanovení obsahu příměsí a nečistot
  • Stanovení obsahu deoxynivalenolu (ELISA, HPLC)
  • Stanovení obsahu zearalenonu (ELISA) 
  • Stanovení dusíku, dusíkatých látek Dumasovou metodou

 

Další zkoušky

Všechny další zkoušky jsou certifikovány podle ISO 9001

  • Stanovení vaznosti vody a reologických vlastností na extenzografu
  • Pekařský pokus
  • Enzymatické analýzy -  stanovení poměru amylosa/amylopektin, stanovení obsahu beta-glukanů, stanovení aktivity alfa-amylasy atd.
  • Analýzy dalších mykotoxinů (T-2, fumonisiny, ochratoxin A)
  • Diagnostika viróz v rostlinách obilovin (BYDV, WDV)
  • Stanovení namořenosti osiva  v namořeném osivu (HPLC) - účinné látky thiram, carboxin, fludioxonil, difenoconazol
  • Stanovení obsahu škrobu podle Ewerse
  • Kvalita sladovnického ječmene a sladu – sladovací zkouška, stanoveni extraktu a relativního extraktu, friabilita sladu, Kolbachovo číslo, obsah N-látek, obsah škrobu podle Ewerse, klíčivost, klíčivá energie atd. 
Akce dokumentů