« říjen 2017 »
říjen
PoÚtStČtSoNe
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 

Jirsa Ondřej

Ing. Ondřej Jirsa, Ph.D.

Pracuje jako vědecký pracovník se zaměřením na bezpečnost a kvalitu obilovin (technologická kvalita, mykotoxiny), alternativní metody hodnocení jejich kvality (spektrofotometrie, obrazová analýza) na pracovišti společnosti Zemědělský výzkumný ústav Kroměříž, s.r.o. a Agrotest fyto, s.r.o.

Vzdělání / odborná kvalifikace / praxe v oboru:

1998 – 2004   Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta potravinářské a biochemické technologie (magisterské studium). Téma diplomové práce: Predikce vlastností fermentovaného těsta pomocí NIRSystem 6500.

2004 – 2007   Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta potravinářské a biochemické technologie (doktorské studium). Téma disertační práce: Predikce vlastností cereálních surovin, meziproduktů a výrobků.

Řešené projekty:

QG60047 Analýza rizika kontaminace obilovin fuzáriovými mykotoxiny studiem kritických faktorů s využitím spektrálních, imunologických a molekulárních metod a predikce napadení klasovými fuzárii.

2B06168 Strategie zajištění chemické bezpečnosti tepelně zpracovaných výrobků z brambor a cereálií.

Publikační činnost od roku 2005

Vybrané publikace:

Jirsa O., Hrušková M., Švec I. (2008): Hodnocení vlastností pšeničného těsta analýzou NIR spekter mouky. Chemické listy, 102(9): 829–836. ISSN 0009-2770.

Jirsa O., Hrušková M., Švec I. (2008): Near-infrared prediction of milling and baking parameters of wheat varieties. J. Food Eng., 87: 21–25. ISSN 0260-8774.

Jirsa O., Hrušková M., Švec I. (2007): Prediction of Technological Parameters and Bread Quality by NIR Analysis of Wheat Flour. Czech J. Food Sci., 25(5): 243-248. ISSN 1212-1800.

Švec I., Hrušková M., Jirsa O. (2007): Effects of Wheat Variety and Crop Year in Technological Quality Studied by Univariate and Multivariate Analyses. Czech J. Food Sci., 25(5): 249-256. ISSN 1212-1800.

Hrušková M., Švec I., Jirsa O. (2006): Correlation between milling and baking parameters of wheat varieties. J. Food Eng., 77(3): 439-445. ISSN 0260-8774.

 

Akce dokumentů